NIHAK ja Sievi tiivistävät yhteistyötään – kaikki NIHAKin palvelut Sievin yrittäjien käyttöön

Sievin kunnanhallitus on päättänyt kuntakohtaisten yrityspalveluiden ostamisesta NIHAKilta 1.1.2024 alkaen. Nyt solmittavan sopimuksen myötä Sievin yrittäjät saavat kaikki NIHAKin palvelut käyttöön yritysten koko elinkaaren ajan.

Vuoden alusta alkaen NIHAK tuottaa Sievissä kaikki yritysneuvonnan palvelut yritysten koko elinkaaren ajan. Kuntakohtaiset yrityspalvelut sisältävät esimerkiksi paikallisten yritysten liikeidean kehittämiseen, yrityksen perustamiseen ja rahoitukseen liittyviä neuvontapalveluita. Palvelua tehdään yritysrajapinnassa ja yrityskentältä saatu palaute tuodaan kunnan päätöksentekijöiden tietoon, jotta varmistetaan yritystoiminnan kehittymisen mahdollisuudet.

Sievin kunnanjohtaja Kai Korhonen kertoo, että Sievin tavoitteena on ollut hankkia leveämmät hartiat kunnan elinkeinoelämän tukemiseen ja kehittämiseen. Kuluneen vuoden aikana saadut kokemukset yhteistyöstä NIHAKin kanssa ovat olleet positiivisia.

- NIHAK on jo tähän mennessä tuottanut lisäarvoa yrittäjillemme ja yhteistyön tiivistäminen on luonnollinen kehitysaskel eteenpäin. NIHAK täydentää kunnan omia palveluita ja saamme sopimuksen myötä käyttöömme sekä resurssin yritysneuvontaan, että mahdollisuuden hyödyntää NIHAKin koko organisaation osaaminen täysimääräisesti yritystemme eduksi, toteaa Korhonen.

NIHAKin yrityspalveluiden kenttä laajenee vauhdilla. Viimeksi lokakuun lopulla Oulaisten kaupunki ilmoitti solmivansa sopimuksen kuntakohtaisista yrityspalveluista NIHAKin kanssa. Sievin ja Oulaisten sopimusten myötä NIHAK tuottaa vuoden alusta alkaen kuntakohtaisia yrityspalveluita kuudella paikkakunnalla - Sievin ja Oulaisten lisäksi Nivalassa, Kärsämäellä, Pyhäjärvellä ja Reisjärvellä. Näiden kuntien lisäksi NIHAK tuottaa seudullisia yrityspalveluita myös Haapajärvellä.

NIHAKin toimitusjohtaja Toni Krankkalan mukaan alueella tehtävä yhteistyö kuntien välillä on vahvaa ja yrityspalvelukentän laajeneminen tukee kaikkia mukana olevia kuntia ja leventää myös NIHAKin hartioita. Sievin päätös täydentää seudullisia palveluita kuntakohtaisilla yrityspalveluilla varmistaa myös entistä paremmin yrityspalveluiden ja yrityskehittämisen vaikuttavuuden. Kunnan yritysrajapinnassa toimivan yrityspalvelupäällikön myötä yrityskentän tuntemus ja tarpeet tiedetään paremmin ja niihin voidaan vastata entistä tehokkaammin.

- Yrityspalveluiden toiminta-alueen laajeneminen on hyödyksi meille kaikille. Laaja-alaiset yrityspalvelut tukevat alueellista kehittämistä ja hyvinvoivat yritykset tuovat sekä kuntaan, että koko alueelle hyvinvointia. NIHAKin asiantuntijat voivat tarjota kuntien käyttöön erinomaista osaamista ja vastaavasti me voimme entistä paremmin kehittää koko aluetta yhteistyössä kuntien kanssa, kun toimimme yritysten kanssa päivittäisessä yhteistyössä, Krankkala kertoo.

Vielä ennen sopimusten voimaantuloa Nivala-Haapajärven seutuhallitus käsittelee Sievin ja Oulaisten kuntakohtaisten yrityspalveluiden sopimukset lokakuun kokouksessaan.

Lisätietoja:
Kai Korhonen Kunnanjohtaja, Sievin kunta p. 044 4883 200
Toni Krankkala Toimitusjohtaja, NIHAK ry. p. 050 3277 254