Jätehuolto ja kierrätys

Jätehuolto on jätteiden lajittelua, keräystä, kuljetusta ja käsittelyä. Kiinteistöjen omistajien tehtävänä on järjestää keräyspaikka ja jäteastiat kiinteistöllä syntyville jätteille.

Vestia Oy

Kunnan vastuulla olevan jätehuollon palvelutehtävät kuuluvat Sievissä Vestia Oy:lle, joka on Sievin kunnan ja viidentoista muun kunnan omistama jätehuoltoyhtiö. Vestia Oy järjestää kotitalouksien poltettavan jätteen ja hyöty- ja vaarallisten jätteiden jätehuollon, jätteiden kuljetuksen, hyödyntämisen ja käsittelyn sekä kierrätysneuvonnan.  

Asiakaspalvelun yhteystiedot: asiakaspalvelu [at] vestia.fi (asiakaspalvelu[at]vestia[dot]fi) / (08) 410 8700 (mm. jäteastiatyhjennykset, osoitteenmuutokset, laskutus)

 

Lajittelupiha

Sievin kirkonkylällä on Vestian lajittelupiha, joka on tarkoitettu vastaanottopaikaksi lähinnä kotitalouksien ja pienyritysten satunnaisesti syntyville jätteille. Tällaisia ovat mm. sähkö- ja elektroniikka- sekä piha- ja puutarhajätteet, vaaralliset jätteet sekä rakennus- ja remontointijätteet. Lajittelupiha on auki joka arkipäivä klo 10–17.  2.4.2024 alkaen henkilökuntaa on paikalla maanantaisin klo 10–12. 

Ekopisteet 

Vestian ekopisteitä Sievissä on yhdeksän, joissa kerätään paperia, pakkauslasia ja pienmetallia. Suomen pakkauskierrätys Rinki Oy:n ekopisteitä on kolme, niissä on keräyssäiliöt kartonkipakkauksille, lasipakkauksille, paperille ja pienmetallille. S-marketin pisteellä on edellä mainittujen lisäksi myös pakkausmuovin ja uudelleenkäytettävän tekstiilin keräys. 

Viranomaiset

Seudullisena jätehuollon viranomaisena toimii Vestia Oy:n jäsenkuntien yhteinen lautakunta: Jokilaaksojen jätelautakunta.

Jätehuollon valvonnasta ja roskaantumisasioista vastaa kunnan ympäristönsuojeluviranomainen. Ympäristösihteeri käy tarkastuskäynneillä roskaantumisesta vastaanotettujen reklamaatioiden perusteella.  Jätelain ja jätehuoltomääräysten noudattamista seurataan myös lupajaoston ympäristökatselmuksissa.

Linkit

Vestia Oy

Lajittelupihan aukioloajat ja toimintaohjeet: Sievin lajittelupiha

Etsi lähin keräyspisteesi: Keräyspisteet kartalla

Lajittelu kotona: Lajitteluohjeet

Jokilaaksojen jätelautakunta