Kaikukortti

Kiinnostaako kulttuuri?

Kulttuuri kuuluu kaikille. Kaikilla ei kuitenkaan ole varaa hankkia lippuja esimerkiksi museoon, teatteriin tai konserttiin. Ratkaisuksi tähän on kehitetty Kaikukortti. Kaikukorttia on kehittänyt valtakunnallinen Kulttuuria kaikille -palvelu.

Mikä on Kaikukortti?

Kaikukortilla voi hankkia maksuttomia pääsylippuja esimerkiksi festivaaleille, teatteriin, konsertteihin tai liikuntapalveluihin. Kaikukortti on henkilökohtainen eikä se maksa mitään. Kaikukortti on voimassa vuoden ajan kortin saamispäivästä lukien.
 

Voit saada Kaikukortin, jos

  • käytät asiakkaana Alavieskassa tai Sievissä palveluita, jotka ovat mukana Kaikukortti-toiminnassa ja sinulla ei tiukan taloudellisen tilanteen vuoksi ole rahaa kulttuuri- tai liikuntapalveluihin. Kaikukortin saaminen ei edellytä todistusta tuloista.
  • olet vähintään 16-vuotias.
     

Mistä voit saada Kaikukortin?

Kaikukortteja jakavat hyvinvointialue Pohteen, Sievin seurakunnan ja Sievin kunnan työntekijät. Kaikukortin voit saada esimerkiksi sosiaalityöntekijältä, palveluneuvojalta tai diakoniatyöntekijältä.Tarkista lista Kaikukortin jakajista alueella.

Mihin Kaikukortti käy?

Kaikukortilla voit hankkia lipun esimerkiksi teatteriin ja konsertteihin.  Tai vaikka kuntosalille.

Jokainen Kaikukortissa mukana oleva kulttuurikohde kertoo omilla verkkosivuillaan, mihin tapahtumiin tai esityksiin Kaikukortti käy. Voit myös soittaa kulttuurikohteeseen ja tiedustella Kaikukortilla saatavaa tarjontaa.
 

Miten hankit pääsylipun tai kurssipaikan Kaikukortilla?

Kaikukortilla hankit lipun kulttuurikohteen omasta lipunmyyntikanavasta.  Lippua hankkiessasi varaudu näyttämään Kaikukortti ja kertomaan sen numero. Kaikukortilla et voi hankkia lippuja verkkokaupasta.

Kaikukortti-pääsylippuja ja -kurssipaikkoja saattaa olla rajattu määrä.
 

Ota Kaikukortti mukaasi

Ota Kaikukortti mukaan, kun menet kulttuuritapahtumaan tai kurssille. Henkilökunta saattaa pyytää sinua näyttämään Kaikukortin ja henkilötodistuksen.
 

Lippuja myös lapsille

Jos perheessäsi on alle 16-vuotiaita lapsia, voit hankkia myös perheesi lapsille lippuja Kaikukortilla silloin, kun menette yhdessä samaan tapahtumaan. Voit hankkia Kaikukortilla lippuja myös lapsenlapsillesi, kun osallistut heidän kanssaan samaan tapahtumaan. Lastesi ja lastenlastesi lukumäärä merkitään Kaikukorttiisi näkyviin.
 

Yhteisön Kaikukortti

Kaikukorttia jakavilla sosiaali- ja terveysalan toimijoilla on käytössään yhteisön Kaikukortteja. Työntekijä voi hankkia yhteisön Kaikukortilla maksuttoman pääsylipun itselleen silloin, kun hän järjestää pienryhmäkäynnin yhdelle tai useammalle asiakkaalle, joilla on Kaikukortti.  Lisäksi työntekijä voi hankkia yhteisön Kaikukortilla itselleen ja tiukassa rahatilanteessa oleville  alle 16-vuotiaille asiakkailleen maksuttomat pääsyliput silloin, kun hän järjestää heille pienryhmäkäynnin. Alle 16-vuotiailla asiakkailla ei ole omia Kaikukortteja.

Jos osallistuminen yhdessä pienryhmän kanssa tai kahdestaan työntekijän kanssa kiinnostaa, kannattaa kysyä, lähtisikö Kaikukorttia jakavan yhteisön työntekijä kanssasi johonkin kulttuuritilaisuuteen. 

 

Avustajalle maksuton lippu

Kaikukorttia käyttävän asiakkaan saattaja, opas tai avustaja saa maksuttoman pääsylipun. Avustaja voi olla esimerkiksi liikkumisesteisen henkilön avustaja, näkövammaisen henkilön opas tai kehitysvammaisen henkilön ohjaaja. Tulkki voi olla esimerkiksi viittomakielen tulkki, kirjoitustulkki tai puhetulkki.
 

Kaikukortin haltija hankkii avustajalleen tai tulkilleen pääsylipun samalla kuin itselleen.
 

 

Kaikukorttikohteet
Alavieskassa ja Sievissä

Alavieskan kunnan kulttuuripalvelut

Sievin kunnan kulttuuripalvelut
- teatterimatkoja ja vierailevien teatteriryhmien esityksiä, konsertteja
Puh. 044 4883 491 (kulttuurituottaja) tai 044 4883 460 (neuvonta, lippujen nouto)

Sievin kunnan liikuntapalvelut     
Monitoimihalli
Puh. 044 4883 492 tai 044 4883 495 (vapaa-aikatoiminnan ohjaaja, liikunta)
- kuntosali, voimailusali
- Monitoimihallin, Kiiskilän ja Korhosen liikuntasalien yksittäiset tilavuorot (varaus Julius-kalenterin kautta)
- liikuntaryhmät https://www.sievi.fi/ajankohtaiset-liikuntaryhmat
 

Kaikukortin piirissä on myös muiden Kaikukortti-paikkakuntien kulttuuritarjonta. Siihen voi tutustua  Kulttuuria kaikille -palvelun Kaikukortti-sivulla.

 

Lisätietoa

Kirjastotoimenjohtaja
Ulla-Mari Kivi, Alavieskan kunta
044 5395 268

kulttuurituottaja
Sievin kunta
044 4883 491

Osallisuus-, yhdyspinta- ja hyvinvointikoordinaattori
Carita Hiironen, hyvinvointialue Pohde
etunimi.sukunimi(at)pohde.fi