Kulttuuripalvelut

Sievin kulttuuripalvelut vastaa kulttuurilain edellyttämästä kulttuuritoiminnasta Sievissä. Tämä tarkoittaa yleisen kulttuuritoiminnan ylläpitämistä, kehittämistä ja tukemisesta. Kuntalaisten arjessa kulttuuripalveluiden toiminta näkyy Sieviin tuotettavien teatteri- ja konserttitapahtumien sekä kulttuuriretkien kautta. Ajankohtaiset tapahtumat löytyvät tapahtumakalenterista. Sievin kunnan järjestämissä maksullisissa tapahtumissa Kaikukortti käy maksuvälineenä.

Taidelaari, kotiseutumuseo Aarreaitta ja kotiseutuarkisto ovat osa kulttuuripalveluiden ylläpitämää kulttuuritoimintaa. Kulttuuripalvelut järjestää vuoden mittaan erilaisia kulttuuritapahtumia yksin sekä yhteistyössä muiden alueen kulttuuritoimijoiden kanssa. Kulttuuripalveluiden ja yrittäjän yhteistyö mahdollistaa kuukausittaiset elokuvat Vääräjokisalissa. Kulttuurielämyksiä tarjotaan vuosittain myös yhteistyössä varhaiskasvatuksen ja koulujen kanssa. Kulttuuripalveluiden yksittäisenä isomapana kokonaisuuteena on Muttimarkkinoiden järjestäminen heinäkuun 3. lauantaina. Kulttuuripalvelut vastaa myös heinäkuussa pidettävien Sieviviikkojen koordinoinnista. Tanssitaiteen perusopetusta annetaan Sievissä, jota kulttuuripalvelut tukee ostopalveluna. Opetuksesta vastaa tanssiopisto Uusikuu.

Kuntalaisten tekemää kulttuurityötä tuetaan hyvinvointilautakunnan myöntämien kulttuuriavustuksien kautta. Keväisin on haussa yleisavustukset ja syksyllä kohdeavustukset.

Yhteystiedot

Tanja Kupiainen
kulttuurituottaja
044 4883 491

Löydät meidät sosiaalisesta mediasta:

FB: Sievin kulttuuripalvelut

 

Kulttuuripalvelut somessa

Sievin kulttuuripalvelut Facebookissa Sievin kulttuuripalvelut Instagramissa