Musiikkiopisto

Ylivieskan seudun musiikkiopisto tarjoaa taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän mukaista musiikinopetusta Sievissä. Muut opiston jäsenkunnat ovat Alavieska, Kalajoki, Pyhäjoki, Reisjärvi ja Ylivieska. Opisto on perustettu vuonna 1968. Sievissä on 52 oppilaspaikkaa.

Sievin toimipisteessä voi opiskella kanteleen, kitaran, laulun, pianon, sellon, vaskisoitinten ja viulun soittamista. Opetus tapahtuu pääasiassa Musiikkiopiston tiloissa (kirjaston yhteydessä) ja Lauri Haikolan koululla. Muiden instrumenttien opetus vaatii yleensä matkustamista Ylivieskaan.

Musiikkiopistoon pyritään pääsykokeiden kautta. Pääsykokeet järjestetään keväisin Musiikkiopistolla. Niistä ilmoitetaan paikallislehdessä ja nettisivuillamme.

Sievissä toimii myös musiikkileikkikouluryhmiä. Ryhmiin ilmoittaudutaan sähköisellä ilmoittautumislomakkeella osoitteessa ysmo.eepos.fi tai toimiston kautta. Lisätietoja opistosihteeriltä p. 044 4294 323. Seuraavasta linkistä pääset musiikkiopiston sivuille katsomaan lisätietoja: Ylivieskan seudun musiikkiopisto

Musiikkiopiston oppilaita voi pyytää esiintymään erilaisiin tilaisuuksiin. Musiikkiopiston kannatusyhdistyksen kautta esiintyjille voi maksaa korvauksena esiintymisstipendin, josta sovitaan tapauskohtaisesti.  Esiintymispyyntöjä otetaan vastaan toimipisteen johtajan kautta: Pia Lempiälä p. 040 5095 466.