Tervetuloa Muttimarkkinoille 20.7.2024

Perinteisiä Muttimarkkinoita vietetään Sievissä lauantaina 20.7. klo 10 - 15. Markkina-alue on kirjaston viereisellä torilla sekä K-Mutin edessä olevalla paikoitusalueella. Haikolantie suljetaan autoliikenteeltä. Lisäksi Sievissä järjestetään samanaikaisesti Kenkä Markkinat Sievi Shopin edessä. Käytännössä koko Sievin keskusta on yhtä suurta markkinaa!

Paikoitusalueet sijaitsevat keskustan välittömässä läheisyydessä erikseen merkattuina. Suosithan yhteiskuljetuksia ja hei - mikäli olet ylivieskalainen, tule Muttibussilla! Paikkasi voit varata liikennöitsijän sivuilta.

Muttimarkkinat on Suomen ainut kesätapahtuma, joka on koottu ohrajauhojen ympärille. Markkinoilla sitä kuluu noin 700 kiloa. Muttiksista välittyy vahvasti yhdessä tekemisen henki: markkinapäivänä paikalliset yhdistykset ja yritykset ovat näyttävästi esillä. Viime vuosina myös yhä useammat ulkopaikkakuntalaiset markkinamyyjät ovat löytäneet tiensä Sieviin, tänä vuonna näytteilleasettajia - paikkakuntalaisia ja vieraspaikkakuntalaisia - on yli 60.

Mutin keiton ja valmistuksen päävastuu on Sievin Lions Clubilla. Markkinoiden muista järjestelyistä vastaa Sievin kunnan kulttuuripalvelut. 

Sydämellisesti tervetuloa viihtymään ja tapaamaan vanhoja tuttuja!

 

Päivän ohjelma ja muuta tietoa Muttimarkkinoista: www.muttimarkkinat.fi

Lisätietoja antavat kulttuurituottaja Tanja Kupiainen p. 044 4883 491 ja viestinnän suunnittelija Teemu Hanhineva p. 044 4883 206 (myös 040 900 4888).

 

Muttia lautasella.