Vestian kuntatiedote: Jäteastioiden tyhjennyspäivissä muutoksia loka-marraskuussa

Vestian Kannuksen, Sievin ja Toholammin alueen jätekuljetusten urakoitsija vaihtuu 2.10.2023. Urakoitsijan vaihtumisen seurauksena jätekuljetusten reitit muuttuvat ja jäteastian tyhjennyspäivässä tapahtuu muutoksia noin kolmanneksella alueen asukkaista.

Osalla tyhjennyspäivä aikaistuu viikolla tai enemmän, jolloin aikaistunut jäteastian tyhjennyskerta on asukkaalle maksuton. Osalla puolestaan jäteastian tyhjennys viivästyy viikolla tai enemmän, jolloin Vestia ottaa tyhjennyksen yhteydessä yhden lisäjätesäkin veloituksetta. Alle seitsemän päivän muutoksesta Vestia ei anna hyvitystä.

Tyhjennyksen aikaistuminen tai viivästyminen on kertaluonteinen. Uudesta jäteastiatyhjennyksen ajankohdasta lähtien asukkaan jäteastia tyhjennetään normaalin tyhjennysrytmin mukaisesti. Muutokset eivät edellytä toimenpiteitä asukkailta, vaan Vestia huomioi mahdolliset hyvitykset jätelaskuilla automaattisesti.

Lisätietoa oman jäteastian tyhjennyksen ajankohdasta voi halutessaan kysyä 
Vestian asiakaspalvelusta: p. (08) 410 8700 / asiakaspalvelu [at] vestia.fi


Urakoitsijavaihdos syy muutoksiin

Vestia Oy on kilpailuttanut poltettavan jätteen jätekuljetusurakan Kannuksen, Sievin ja Toholammin alueilla. Kilpailutuksen myötä alueen uudeksi urakoitsijaksi on valittu Remeo Oy, joka aloittaa jätekuljetusurakan 2.10.2023. Uusi urakoitsija optimoi olemassa olevia jätekuljetusreittejä, jotta tyhjennyskohteet jakautuisivat tasaisemmin koko viikolle. Tämän vuoksi jäteastioiden tyhjennyspäivissä tapahtuu muutoksia osalla alueen asukkaista.