Tekemistä kotioloihin
Kulttuuria
Tutustu museoihin kotoa käsin. Virtuaalimuseot, Muumimuseo, Ostia-portti Roomaan -näyttely Tampereelta, Louvre.
Innostu oopperasta ja baletista! Seuraa Suomen Kansallisoopperan virtuaaliesityksiä. New Yorkin Metropolitan-ooppera tarjoaa yhden ilmaisen oopperaesityksen joka päivä.
Kiinnostaako teatteri? Suomalaisten teatterien esityksiä verkossa.
Olethan huomannut, että Sievin vapaa-aikatoimen kulttuuripalveluiden Facebook-sivulla vinkataan erilaisista virtuaalisista kulttuuritapahtumista?
Maksuttomia elokuvia verkossa
Elonet - Kansallinen Audivisuaalinen arkisto tarjoaa kotimaisia elokuvia vapaasti katsottavaksi.
Kirjastokino ja Viddla ovat kirjastojen tarjoamia elokuvasuoratoistopalveluja. Hyvä valikoima uutuuksia ja klassikoita. Katseluun tarvitset kirjastokortin ja pin-koodin. Jos sinulla ei ole korttia ja/tai pin-koodia, ota yhteys kirjastoon. Kun palvelu pyytää sinua valitsemaan kirjaston, valitse Joki-kirjastot.
Kirjoja luettavaksi ja kuunneltavaksi
Ellibs on kotimainen kirja- ja äänikirjapalvelu. Palveluun kirjaudutaan kirjastokortilla ja pin-koodilla. Jos haluat lukea tai kuunnella englanniksi, kokeile OverDrive-palvelua. Jos sinulla ei ole korttia ja/tai pin-koodia, ota yhteys kirjastoon. Kun kirjaudut, valitse kirjastoksi Pohjoinen eKirjasto
Elisan Ilmaiset Klassikot - klassikkokirjallisuutta vapaasti luettavana ja kuunneltavana
Iltasatupalvelu - klassikkosatuja vapaasti luettavana
Papunet - selkokielisiä satuja ja tarinoita vapaasti luettavana sekä helppoja verkkopelejä pelattavaksi.
Poesia-kustantamon pdf-muotoiset runoteokset - Jos olet kiinnostunut uudesta runoudesta, kannattaa tutustua runouteen erikoistuneeseen Poesia-kustantamoon. Vanhemmat (vuonna 2018 tai aiemmin) julkaistut runoteokset ovat pääosin vapaasti luettavissa kustantamon sivulta.
Yle Areena - Tee haku Äänikirjat, niin saat laajan valikoiman klassikkoja Seitsemästä veljeksestä Alastalon saliin. Äänikirjoista löytyvät myös mm. Raamattu ja Koraani. Ja lisäksi tarjolla on paljon lasten äänikirjoja ja kuunnelmia.
Muuta Ylen Areenasta:
Pikku kakkosen satuaarteet (muutaman minuutin satuja klassikoista uutuuksiin)
Suomalaisia äänimaisemia (luonnon ääniä rauhoittumiseen, hieman alle tunnin pätkiä)
Unilentäjän ääniraita (rauhoittumiseen & nukahtamisen avuksi, jaksojen kesto 20-30 min)
Lehtiä luettavaksi:
eMagz-lehtipalvelun kautta pääset lukemaan suomenkielisiä aikakauslehtiä sähköisessä muodossa. Kirjautumiseen tarvitset kirjastokortin ja pin-koodin.
Press-Reader-palvelun kautta voit lukea ulkomaisia sanomalehtiä. Kirjautumiseen vaaditaan kirjastokortti ja pin-koodi.
Musiikkia
Opettelisinko soittamaan? Rockway-musiikkipalvelu opettaa soittamaan eri soittimia. Saat ohjausta myös laulamiseen. Palveluun kirjaudutaan kirjastokortilla ja pin-koodilla. .Jos sinulla ei ole korttia ja/tai pin-koodia, ota yhteys kirjastoon. Valitse Pohjoisen eKirjasto.
Kirjastokantele - Vaara-kirjastojen opetustunnit. Opetellaan soittamaan viisikielistä kannelta.
Kuunteletko mielelläsi klassista musiikkia tai jazzia? Kirjastojen tarjoamat Naxos-palveluiden kautta pääset valitsemaan laajasta valikoimasta kuunneltavaa. Kuuntelemiseen riittää kirjastokortti. Jos sinulla ei ole kirjastokorttia, ota yhteys kirjastoon.
Liikunta
-Facebookissa Sievin hyvinvointitoimen liikuntapalvelut ja Instagramissa suomensievinvapari --> löytyy erilaisia liikuntavinkkejä, koti- ja ulkojumppaohjeita, taukojumppaohjeita ja lasten liikuntaan vinkkejä.
-Lapsille ja perheille ulkoliikuntaa: Kukonkylän luontopolulle 3 km matkalle ja Kirkonkylän pururadalle 2 km matkalle on piilotettu metsän eläimiä 17 kpl matkan varrelle.
-Ikääntyvien tuolijumpan ja seisten tehtävän jumpan löydät liitteenä tämän sivun lopusta.
-Polkureittejä löydät täältä.
-Porrastreenin löydät tämän sivun lopusta liitteenä. Sievinkylän kuntoportaiden sijainti: osoitetta Rautiontie 431 vastapäätä, Ponnarin pesäpallokentän vieressä.
-Lähiliikuntapuiston ja leikkikentät löydät täältä.
-Leikkipuistojumpan löydät liitteenä tämän sivun lopusta.
-Kirkonkylällä kuudessa penkissä jumppaohjeita, sekä lihaskuntoliike että venytysohje, voit tehdä lenkin lomassa myös lihaskuntoa.
-UKK-Instituutin sivuilla vinkkejä eri ikäryhmien liikuntaan Liikkeelle myös korona-aikana
Nuoret ja nuoret aikuiset
Nuorisotyöntekijät ovat tavattavissa eri sosiaalisen median kanavilla: IG, Snäppi tai TikTok. Yksi keino on ottaa yhteyttä työntekijöihin Discordissa. Työntekijät löydät näillä tunnuksilla discordista:
nuorisotyöntekijä Marika: Suomensievinmarika#7865
tilatyöntekijä Elena: Suomensievinelena#0065
Jelppiverkon Nettietsivä päivystää Discordissa Jelppiverkon kanavalla perjantaisin klo 8-16. Jelppiverkon Discord-kanavalle pääset: https://discord.gg/NWmHrcK
Jelppiverkon työntekijät saat kiinni myös puhelimen ja eri somekanavien kautta.Yhteystiedot löydät www.jelppiverkko.fi
Nettietsivä päivystää yhdessä muiden etsivien kanssa Jelppiverkon verkkosivujen chatissa tiistaisin klo 14-16.00 ja perjantaisin 8-16.00.
Joko oot kurkistanut Nuortennetin?
Harrasta kotona -sivusto on kerännyt yhteen eri sivuistoilla olevia vinkkejä, mitä kotoa käsin voi harrastaa. Sivustolla on tekemistä niin ala- kuin yläkouluikäisille.
LanGo.fi - on kirjastojen kehittämä sovellus, joka etsii uutta kieltä opiskelevalle sopivia keskustelukavereita. Palveluun kirjaudutaan Facebook-tunnuksilla. Palvelun käyttöön saa apua Lango.kielikaveri -Facebook-ryhmässä.
Kielten opiskelua varten voi puhelimen sovelluskaupasta ladata esim. Duolingo-sovelluksen. Ilmaisversiossa joutuu välissä katsomaan mainoksia, maksullisessa ei.
Työ- ja elinkeinotoimiston kautta haettavissa työvoimakoulutuksissa on myös etänä suoritettavia koulutuksia. Haussa olevien työvoimakoulutusten tarjontaan voit tutustua osheisen linkin kautta: Haussa oleva työvoimakoulutus.
Go-Onin CV-kone oman CV:n tekemiseen
Tee ansioluettelo helposti ja ilmaiseksi: https://cvapp.fi/
Perehdy tietotekniikkaan
https://www.entersenior.fi/opiskele-itse/ - Enter ry
https://yle.fi/aihe/digitreenit - Yle Digitreenit
Tukipalvelut, chatit ja puhelintuet
Kysy Martalta - kun tarvitset arjen askareisiin liittyvää apua (maksuton chatpalvelu):
Kysy kirjastonhoitajalta - Suomen kirjastojen yhteinen tietopalvelu verkossa