Elintapaneuvonta

Mitä elintapaneuvonta on?

Elintapaneuvonta on henkilökohtaista ja asiakkaalle maksutonta neuvontaa, jonka tavoitteena on auttaa ja tukea asiakasta omaksumaan liikunnalliset ja terveyttä tukevat elintavat. Neuvonnan keskiössä on kokonaisvaltainen hyvinvointi, johon vaikuttavat olennaisesti liikunta, ravitsemus, uni ja stressi. Elintapaneuvonnassa huomioidaan yksilölliset toiveet ja tarpeet edeten maltillisesti ja innostavasti kohti parempaa terveyttä ja hyvinvointia. Neuvonnan tavoitteena onkin, että jokainen löytäisi itselleen mieluisan tavan liikkua ja edistää omaa terveyttään.

Kenelle elintapaneuvonta on tarkoitettu?

Elintapaneuvonta on tarkoitettu Sievin kuntalaisille, jotka liikkuvat liian vähän terveytensä ja hyvinvointinsa kannalta ja jotka tarvitsevat neuvoa ja tukea liikkumisen aloittamiseen sekä terveempien elintapojen omaksumiseen. Myös terveydentilan vaatima elintapamuutos on hyvä syy neuvontaan hakeutumiselle.

Alla olevia linkkejä hyödyntämällä voit kartoittaa tarvettasi elintapaneuvonnalle:

Testi liikkumistottumuksiin: Liikkumisen suosituksen verkkosovellus - UKK-instituutti (ukkinstituutti.fi)

Omaolon terveystarkastus: Terveystarkastus (omaolo.fi)

Testejä ravitsemukseen liittyen: Testit - Sydänliitto (sydan.fi)

Testi elintapaneuvonnan tarpeelle: Testaa hyötyisitkö sinä liikuntaneuvonnasta

Liikkumisen suositukset: Liikkumisen suositukset - UKK-instituutti (ukkinstituutti.fi)

Miten elintapaneuvontaan pääsee?

Elintapaneuvontaan pääsee joko liikuntalähetteellä terveydenhuollon ammattilaisen kautta tai ottamalla itse yhteyttä liikunnanohjaajaan. Käydään yhdessä läpi hyvinvointisi kulmakiviä ja mietitään, millä keinoin sinä voisit tehdä parempia valintoja omaa terveyttäsi tukien!

 

Lapsiperheiden ja nuorten elintapaneuvonta

Sievin kunta tarjoaa elintapaneuvontaa myös lapsiperheille ja alle 18-vuotiaille nuorille. Neuvonta on samaan tapaan myös heille henkilökohtaista ja maksutonta, ja sen tavoitteena on auttaa ja tukea lapsiperheitä/nuoria omaksumaan liikunnallinen ja
terveyttä tukeva arki. Elintapaneuvonnassa huomioidaan yksilölliset toiveet ja tarpeet edeten maltillisesti ja innostavasti kohti parempaa terveyttä, hyvinvointia ja jaksamista. Tavoitteena neuvonnassa on, että perheet saavat vinkkejä ja ideoita arkensa fyysisen aktiivisuuden lisäämiseen ja lapset/nuoret löytäisivät itselleen mieluisan tavan liikkua.

Lapsiperheiden ja nuorten elintapaneuvontaan pääsee joko liikuntalähetteellä terveydenhuollon ammattilaisen kautta tai ottamalla itse yhteyttä liikunnanohjaajaan. Neuvonnassa käydään läpi lapsen/nuoren/perheen hyvinvoinnin kulmakiviä ja mietitään, millä keinoin voitaisiin tehdä parempia valintoja omaa terveyttä kokonaisvaltaisesti tukien.

 

Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää:

Jenni Lappalainen
liikunnanohjaaja
Hyvällä mielellä liikkumaan -hanke
044 4883 477
jenni.lappalainen(at)sievi.fi 

Vinkkejä

Yhteystiedot

Jenni Lappalainen
liikunnanohjaaja
Hyvällä mielellä liikkumaan -hanke
044 4883 477

 

Hanke

 

Aluehallintovirasto

 

Pohde