Kirjastopalvelut


Sievin kunnankirjasto kuuluu Joki-kirjastojen ryhmään yhdessä Alavieskan, Haapajärven, Haapaveden, Kalajoen, Kärsämäen, Merijärven, Nivalan, Oulaisten, Pyhäjärven, Pyhännän, Reisjärven, Siikalatvan ja Ylivieskan kanssa. Joki-kirjastoilla on yhteinen verkkokirjasto, lainaajarekisteri ja säännölliset aineistokuljetukset sekä yhteiset käyttösäännöt. Lainaamista varten tarvitaan kirjastokortti. Kirjastokortin saat palvelupisteistä täyttämällä asiakastietolomakkeen ja esittämällä kuvallisen henkilötodistuksen. Kirjastokortin numero yhdessä henkilökohtaisen PIN-koodin kanssa toimii tunnisteena verkkokirjastoa käytettäessä. Verkkokirjastossa voit mm. uusia lainoja ja tehdä varauksia. Kirjastokortin ja pin-koodin avulla voit käyttää myös kirjaston tarjoamaa sähköistä aineistoa. Kirjastokortilla voi lainata kaikista Joki-kirjastoista.

Kirjaston aukioloaikoina kirjastossa on myös itsepalvelulainausmahdollisuus.

Kirjastossa on erilaisille pienoisnäyttelyille sopiva valaistu ja lukittava vitriinikaappi. Vitriiniin voi varata maksutta kuukaudeksi kerrallaan. Kysy lisää kirjastosta.

Asiakas voi viivähtää ja nauttia taiteesta alakerran näyttelytila Taidelaarissa, joka on avoinna kirjaston aukioloaikoina.

Kirjaston lehtisalissa on jatkuva ja täydentyvä Veteraaniperinnenäyttely.

Kirjaston-musiikkiopistotalossa toimii kirjaston lisäksi Ylivieskan seudun musiikkiopiston Sievin toimipiste.

Kenelle ja millä ehdoin

Kirjastossa voit vierailla vapaasti ja käyttää aineistoja, kuten lehtiä, kirjoja ja digitaalisia aineistoja, sähköisiä lehtiä ja tietokantoja. Lainaamista varten tarvitaan kirjastokortti, jonka numero yhdessä henkilökohtaisen PIN-koodin kanssa toimii tunnisteena käytettäessä sähköisiä palveluja.
Kaikilla kirjastoilla on omat käyttösääntönsä. Niissä määritellään käyttäjän oikeudet ja velvollisuudet.

Toimipiste

Haikolantie 19
85410 SIEVI